onsdag 11. januar 2017

Tutorials: Hva har du lyst til å lære?


Bilder: www.shutterstock.com

I 2017 har jeg tenkt å komme med en mengde tutorials og gode tips på Kunnskaps-onsdagen som vi har her på bloggen,

men hva ønsker du å lære om?

Fotografering er en svært allsidig hobby, for ikke å snakke om etterarbeid. Her er det en mengde ting å ta fatt på og det er derfor jeg spør dere, kjære lesere og fotovenner.

Alle har sitt eget nivå når det gjelder fotografering. Alt fra folk som aldri har holdt i et kamera før og til de som er ultra-profesjonelle, hvis jeg kan bruke et slikt uttrykk. Det som er viktig for oss som har hatt fotografering som hobby ganske lenge, er at ting som dreier seg om kameraet, ikke er en selvsagt ting for alle. Noen har kanskje litt angst for å flytte velgeren fra "Auto" eller "P" til blenderprioritet/lukkerprioritet eller rett og slett Manuell.

Det er viktig å leke seg litt med innstillingene når du fotograferer og glemmer du hvilke innstillinger du hadde da du tok bildet, ligger informasjonen inni bildet. Dette kan du hente frem på et senere tidspunkt.

Fordelen med det digitale kameraet, er at du kan la angsten for bilderesultatet slippe. Det koster absolutt ingenting å bomme på bildene og godt er det. Det er nemlig våre feil (og suksesser) vi lærer av.

Så var det det da. Hva skal jeg ta opp?

Her er noen emner:

Fotografering:
Blender
Lukkerhastighet
Dybdeskarphet
Lys
Makro
Portrett
Komposisjon
Abstrakte bilder
Gatefotografi
Utstyr

Etterarbeid - Kun Adobe Photoshop Elements
Fjerne flekker/kloning
Endre farger/fargemetning
Endre lys
Kontraster
Retusjering av portretter
Restaurering av gamle fotografi
Lage kort/innbydelser
Hvordan jobbe i lag
Filter (Distort/Render/Blur m.m)

m.m.

Dette er noen av tingene jeg planlegger å skrive litt om, men kanskje du har andre ting som du kunne tenkt deg å lære mer om?