søndag 27. november 2016

1. søndag i advent

Endelig, for noen av oss, har vi kommet til 1. søndag i advent. Det har gått fort. Vi har jo på følelsen av vi nettopp har pakket ned julepynten og så må den opp igjen.

Disse advents-søndagene kommer vi til å ta turen til Klosterkyrkan i Vadstena. En fantastisk nydelig og ikke minst stemningsfull kirke. I det du åpner døren og går inn, blir du satt i en helt spesiell stemning, som du ikke visste fantes engang. Selv om det er mange besøkende, er det stille. Til og med i salgsboden, som er inne i kirken. Det er naturlig, da du ikke føler at det går an å snakke høyt og godt er det.

Til og med små barn er stille når de kommer inn i bygningen. En skulle nesten tro at det stod en magiker bak døren, som gjorde stemmene våre stille.

Vi besøker denne kirken, eller katedralen, som vi bør kalle den, hvert eneste år. Jeg husker den ene gangen vi var der. Da spilte de musikk over høyttaler-anlegget. Vakker gregoriansk musikk, sunget av et damekor. Lyden var så svak så svak at du stoppet opp og lyttet. Det hørtes ut som om det var et kor, som øvet et eller annet sted i bygningen, men det var nok bare en mp3 eller liknende.

I tillegg til bildene, vil vi også fortelle litt om kirkens historie. Håper dere finner litt stemning i bildene og historien.

Dette bildet ble tatt en varm sommerdag.
Det er satt sammen av 3 bilder for å oppnå
vintereffekt.