onsdag 31. august 2016

Fakta om fotografering #2

I dag fortsetter vi med litt fakta om fotografering. Denne serien startet forrige onsdag og her er litt mer kunnskap.

8. Den mest berømte bruken av Hasselblad-kamera, var da det ble brukt til å dokumentere hva som foregikk i forbindelse med Apollo 11s landing på månen. Nesten samtlige av stillbildene i denne prosessen, ble tatt med modifiserte Hasselblad-kameraer.
Teamet måtte legge igjen 12 kameraer på månen, slik at de heller kunne få med seg steinprøver tilbake til jorden.

9. Kjemikalene som man pleide å bruke ved fremkalling av bilder, kalles fotografiske kjemikalier. Disse kjemikaliene var giftige og kunne være dødelige ved inntak.

10. Verdens største fotografi er av kontrolltårnet i U.S. Marine Corps Air Station El Toro, Orange County, California. Dette ble tatt som en eksponering på et helt og sømløst stykke lysfølsomt tøystykke. En hel bygning ble brukt som et stort kamera.

11. I august 2013 lastet Facebook-brukerne opp 350 millioner bilder daglig. I 2013 ligger det totalt 240 milliarder bilder på nettstedet.

12. Bildet som ble kåret til verdens tristeste bilde, er av et sudansk barn som blir forfulgt av en gribb. Dette bildet ble tatt av fotografen Kevin Carter, som vant Pulitzer prisen med dette bildet. 3 måneder etter at han tok dette bildet, begikk han selvmord.

Klikk her for å se bildet

13. Det største antall bilder i en konkurranse, ble levert av  Vereniging  Wikimedia Nederland. Klubben meldte på 168 208 bilder til konkurransen Wiki Loves Monuments i 2011. Innsendingene, som er registrert i Guiness World of Records, ble foretatt i tidsrommet 1. juli 2011 til 30. september 2011.

14. Manhattanhenge, som også kalles Manhattan Solstice (solverv), blir regnet som den ultimate gleden for en fotograf. Fenomenet opptrer 2 ganger i året. Solen vil da være på linje med øst-vest rutenettet i bydelen. En fantastisk fotografisk mulighet da de høye bygningene lager en flott ramme rundt den synkende solen.

15. Den største samlingen av kameraer i verden, tilhører Dilish Parek fra Mumbai. Samlingen hans inneholder 4 425 kameraer.